Perlunya Iklan Mudah Dibaca & Difahami

Mempromosi perniagaan internet memang mudah. Atau barangkali nampak mudah. Tapi jika tidak kena caranya iklan anda mungkin tidak dipandang dan sia-sia.

Beriklan di medium internet adalah sama seperti beriklan di medium yang lain. Cumanya, ianya lebih fokus. Sebelum menulis sesuatu iklan; baik iainya untuk iklan di Facebook (status), Google Adwords atau web pengiklanan seperti NegoNego.Com, anda mestilah fokus.

Yakni, anda perlu mengenalpasti terlebih dahulu siapa bakal pembeli anda. Adakah lelaki atau wanita, adakah remaja atau dewasa, adakah peniaga atau pekerja, dimana mereka berada, apakah jumlah pendapatan mereka, mentaliti mereka. Semua itu perlu diambil kira.

Atau jika ianya sukar, sekurang-kurangnya anda perlu bertanya pada diri sendiri, apakah yang anda akan cari untuk sampai kepada produk seperti yang anda jual.

Keduanya, anda perlu konsisten dalam beriklan. Iaitu mengiklankan kepada sasaran anda berulang-ulang kali. Bukan hanya sekali. Ada kajian menyatakan, untuk iklan menjadi berkesan, orang yang melihatnya perlu sekurang-kurang melihat sebanyak 7 kali iklan tersebut.

Dan gunakan bahasa yang boleh difahami oleh sasaran anda dan masukkan element-element tertentu seperti emosi, element takut (fear), dan sebagainya.

Dan pastikan iklan anda mempunyai arahan seperti Klik Sekarang! atau Klik Link Ini!. Jika tidak, iklan anda boleh jadi sia sia.

Mudahkan untuk beriklan? Jom manfaatkan web pengiklanan NegoNego.Com hari ini! :)